Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video

K-Beauty Steg-för-steg

Här följer ett 10-stegsprogram som många koreaner har som rutin för att uppnå den perfekta huden. 

Steg 1 - Oljerengöring

Oljerengöring är den första produkten som du ska använda i din hudvårdsrutin för att ta bort smink. De dagar man använder mycket smink kan man ta en bomullsrondell med oljebaserad rengöring på och försiktigt ta bort ögonsminket innan man börjar tvätten för en extra effektiv men skonsam rengöring vid de känsliga ögonen. Vi rekommenderar A by BOM's Balm cleanserEller Whamisa's Oljerengöring.

Applicera på ett torrt ansikte direkt med fingrarna, försiktiga, uppåtgående cirkelrörelser. Tvärtemot vad många tror så kan även de med fet hy använda en oljerengöring, det kommer alltså inte att göra din hy fetare. Vad det kommer att göra är att bryta ner allt oljebaserade skräp som finns kvar på huden, såsom smink, solkräm, talg och föroreningar.


Steg 2 - Vattenbaserad rengöring 

När du har tagit bort allt smink med oljerengöringen är det viktigt att du tvättar ansiktet med en vattenbaserad rengöring. Medan en oljerengöring är till för att 'ta bort' smink så tar en vattenbaserad rengöring bort andra fetter, svett och smuts.

En dubbelrengöring ser till att ditt ansikte blir fritt från orenheter och smutsrester. Rengöring två gånger utövas inte bara av koreaner, det rekommenderas faktiskt av många hudvårdsspecialister och dermatologer eftersom det bidrar till att grundligt avlägsna eventuella föroreningar som kan orsaka *break outs. Applicera en vattenbaserad rengöring på ett vått ansikte och arbeta i cirkulära rörelser med fingrarna. Under båda rengörningarna massera försiktigt ansiktet för att öka cirkulationen och förbättra lymfdränage. Efter rengöringen med Whamisa Foam Cleanser eller den populära Low PH Good Morning Cleanser från Cosrx, så känns huden härligt återfuktad och balanserad. 

Steg 3 - Exfoliera 

Underskatta inte vikten av peeling! Det hjälper till att lossa skräp i tilltäppta porer och tar bort döda hudceller så att hudens struktur förbättras, ljusar upp din hy och hjälper  dina andra produkter att absorberas bättre. Du kan använda en mekanisk peeling likväl som en scrub, eller en kemisk peeling, som har ingredienser som mjölksyra eller salicylsyra för att lösa upp det "lim" som binder döda hudceller så att nya friska celler bildas. Exfoliera en eller högst två gånger per vecka och fokusera på din näsa (där pormaskar älskar att festa!) och synliga porer på kinderna. 

För en mekanisk peeling rekommenderar vi Huxley’s Scrub Mask Sweet Therapy och för kemisk peeling har vi storsäljarna ifrån Cosrx, mjölsyrepeelingen AHA 7 Whitehead Power Liquid och för BHA rekommenderar vi BHA Blackhead Power Liquid

Steg 4 - Toner / Ansiktsvatten

Efter all rengöring så behöver huden återfuktas samtidigt som pH-balansen måste återställas. Även om Toner kan bidra till att ta bort eventuella rester från din rengöring så förbereder det också hudens barriär för att effektivt absorbera de krämer som följer. De är packade med humektanter som är lugnande och återfuktande. Använd den på en bomullstuss och svep över ansiktet efter rengöring eller häll lite i händerna och klappa försiktigt in den på huden. Man kan se att de koreanska kvinnorna alltid klappar in sina produkter för att de sägs absorberas bättre och snabbare i hyn. Du kan också spreja ansiktsvattnet över ansiktet.

Våra Toner / Ansiktsvatten

Steg 5 - Essence

I allmänhet har essenser en tunnare konsistens än serum och ampuller, men de flesta av dem innehåller aktiva ingredienser för att hjälpa till att återfukta, jämna ut hudtonen, släta ut hyn och minska synligheten av rynkor. Du använder dessa efter toning och innan fuktkräm och de klappas försiktigt in över hela ansiktet för bästa absorption.

Våra passande essenser, Serum och ampuller
 

Steg 6 - Ampuller (Ampoul) och Serum

Produkter kan märkas som ampuller, serum eller boosters men används oftasts på samma sätt, och till en rad olika ändamål. De har en tjockare konsistens med en mer potent koncentration av ingredienser och används ofta som precisa behandlingar, såsom bruna fläckar eller fina linjer runt munnen. Om du väljer att lägga till detta i din rutin använd den då efter en toner/essence och låt det absorbera några minuter innan du följer upp med en fuktkräm.

Våra ampuller och serum finns på samma sida som essenserna här ovan. 

Steg 7 - Sheet Masker

Sheet Masker är formade för att passa ditt ansikte. Med ögon, näsa och mun utklippta är de dränkta i den typ av ingredienser du hittar i en flaska essens. De är till för engångsbruk och formade för att vila på ansiktet och sluta in fukten mot huden så att den får tid att ta upp all näring och aktiva ingredienser, ingredienser som är som en 'a la carte'-version av serum, under de 10-20 min som masken sitter på. Kan används efter behov.

Vi har sheet masker för allas behov. Vill du ha extra mycket fukt och har torr hy, rekommenderar vi A by BOM's masker, bland annat 2Step ultra cool leaf mask 

Men har du acnebenägen hy eller vill ha hjälp med pigmentering eller acne ärr är Holy Moly Snail Sheet Mask jättebra för dig. 

Steg 8 - Ögonkräm

Det mest känsliga området i ansiktet är huden under och kring ögonen. Eftersom den är så känslig så är det även den delen som är mest utsatt för ålderstecken. Därför behövs en ögonkräm kring dessa områden för att återfukta och skydda huden. A by BOM's eye serum är fantastiskt bra och minskar risken för linjer och mörka ringar under ögonen. Innehåller botaniska extrakt som hjälper till att hålla huden vitaliserad.

Våra övriga ögonkrämer
 

Steg 9 - Ansiktskräm

Att hålla huden återfuktad är nyckeln till perfekt hud. Krämer och lotion ger huden all den näring den behöver för att se och kännas levande. Ha som rutin att alltid applicera ansiktskräm på kvällen innan du går och lägger dig och på morgonen innan du tar på dig smink. Vår Anti-Gravity Cream är toppen om du behöver mycket återfuktning då den innehåller Sahara Cactus Extract och har inspirerats av ökenväxters förmåga att behålla fukt. Den hjälper huden att hålla sig återfuktad hela dagen. Ifall du vill ha lite mer reparerande ansiktskräm så rekommenderar vi Advanced Snail 92 All In One Cream med hela 92% snigelsekret som stärker hudens barriär och läker skadad hud samt är anti aging.

Till våra fuktighetskrämer  
 

Steg 10 - UV-skydd

Detta är ett viktigt steg som många i Norden hoppar över men som Koreanska kvinnor sällan skulle göra. Solljus består av UVA-strålar som tränger djupt in i huden och orsakar för tidig åldring och i värsta fall hudcancer. Det är därför viktigt att man använder solskydd, speciellt i ansiktet, för att skydda huden mot solens skadliga strålar. Neogen's Day light protection spf 50 PA+++ är perfekt att ha under smink eftersom den har en lätt textur iställer för en tjock och krämig konsistens.