Arrow Fat Left Icon Arrow Fat Right Icon Arrow Right Icon Cart Icon Close Circle Icon Expand Arrows Icon Facebook Icon Instagram Icon Hamburger Icon Information Icon Down Arrow Icon Mail Icon Mini Cart Icon Person Icon Ruler Icon Search Icon Shirt Icon Triangle Icon Bag Icon Play Video

Produktingredienser

Innehåll i våra produkter 

Snigelsekret/snigelextrakt

Snigelmucin är inte något illaluktande, sliskigt slem som man kan tro att det är. Det är ett extrakt packat med näringsämnen såsom hyaluronsyra, glykoproteinenzymer, antimikrobiella och kopparpeptider, och proteoglycans - alla ingredienser som vanligtvis används i skönhetsprodukter och har visat sig vara välgörande för huden.

Dessa ingredienser är bl a kända för att stimulera bildandet av kollagen och elastin (som är anti aging), reparera skadad hud, återställa fukten i hyn, att hjälpa huden läka på naturlig väg, stärka hudens eget skydd samtidigt som det motverkar pigmentering. Detta har gjort snigelmucin i hudvårdsprodukter mycket populära i Korea.

Snigelsekretet samlas vanligen in från sniglar upp till ett halvår gamla . På 6 timmar får man endast ihop 1 gr sekretet så man förstår varför det är en mycket värdefull ingrediens. (OBS! Sniglarna skadas inte i denna process!) 


BHA, AHA och PHA Syra

Syror som används i kemiska exfoliators kategoriseras som alfa-hydroxysyror (AHA) och betahydroxisyra (BHA). Vanligt förekommande i AHA är glykolsyra och mjölksyra och båda kan hittas i hudvårdsprodukter i koncentrationer 5-15%. Från 12% anses det som en kemisk peeling.

Glykolsyra har mindre molekyler än mjölksyra, så det tränger in i porerna mycket snabbare, vilket kan leda till irritation.

Mjölksyra är en större molekyl som genomtränger långsammare och är därmed mer skonsam än glykolsyra.

En populär BHA är salicylsyra, vilket är bra för acnebenägna och feta hudtyper eftersom det bryter ner olja och tilltäppta porer och är antiinflammatoriskt och antibakteriellt. De flesta hudvårdsprodukter med salicylsyra kan lämnas kvar på huden under dagen om de har en koncentration på 1-2% - är de högre än så bör de sköljas bort.

Måttlighet är nyckeln här.

*Om du använder några retinolprodukter, dubbelkolla då med din läkare att dessa produkter kan användas tillsammans på ett säkert sätt.

Både glykol och mjölksyra har fuktgivande egenskaper, vilket betyder att du kan bekämpa tecken på åldrande och hyperpigmentering och även plumpa upp huden medan du exfolierar. Bonuspoäng!

PHA-syra (Poly hydroxy acid)

En relativ nykomling som fungerar som aha, men har större molekylstorlek och därför är ett bra val för känslig hud. En vanlig pha-syra är laktobionsyra (lacto-bionic acid) som Make P:rem's Sleeping Pack.